Salade van Chinese garnalenballetjes in tomatensaus

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Garnalenballetjes
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Snijd het spek heel fijn.
Maak de gambastaartjes schoon en maal samen met de ui, knoflook, spek, vissaus en hoisinsaus tot een grof gehakt. Voeg eventueel bloem toe mocht het gehakt te nat en niet samenhangend zijn. Maak er mooie balletjes van ter grootte van een pingpongbal en wentel ze door de bloem. Verhit een laag olie in een pan en bak de balletjes in circa 6 minuten goudbruin en gaar.

Zoete tomatensaus
Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de ui. Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en bak de knoflook en ui circa 2 minuten. Voeg de tomatenketchup, ketjap, gembersiroop en gemberpoeder toe. Breng op smaak met rijstazijn en sambal badjak.

Salade
Pluk de kropsla en snijd de kern eruit. Halveer de komkommer over de lengte en snijd de komkommer in schuine stukken. Verdeel de sla, komkommer en de atjar over de borden en schep de garnalenballetjes en de saus erover.

Ingredienten

4
Personen

Garnalenballetjes

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g spek
  • 200 g gamba's
  • 1 scheutje vissaus
  • 1 el hoisinsaus
  • 3 el bloem
  • zonnebloemolie

Zoete tomatensaus

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • zonnebloemolie
  • 200 g tomatenketchup
  • 50 ml ketjap
  • 2 el gembersiroop
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 scheut rijstazijn
  • 1 tl sambal badjak

Salade

  • 1 Hollandse kropsla
  • 1 komkommer
  • 200 g atjar

Extra nodig

  • keukenmachine
Geef je waardering
0