Salade Olympia

6
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Pitabroodjes

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Meng in een kom een scheutje olijfolie met de oregano.
  • Snijd elk pitabroodje in acht punten.
  • Leg de pitabroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de oregano-olie en bestrooi met een beetje zout. Hussel alles goed door en bak de pitabroodjes in de oven in circa 10 minuten krokant.

Salade Olympia

  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in blokjes.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Halveer de olijven.
  • Verkruimel de gorgonzola.
  • Meng in een kom de witte wijnazijn met de grove mosterd en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schenk de olijfolie extra vierge er in een dun straaltje al roerend bij.
  • Snijd de onderkant van de little gem en haal de blaadjes los.
  • Meng de little gem met de tomaten, komkommer, ui, paprika’s, olijven en de gorgonzola door de dressing.

Serveren

  • Verdeel de salade over de borden. Steek de pitabroodjes naar eigen inzicht in de salade.


Ingredienten

4
Personen

Pitabroodje

  • olijfolie om in te bakken
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 8 pitabroodjes

Salade Olympia

  • 4 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 2 gele paprika's
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 100 g gorgonzola
  • 20 ml rode wijnazijn
  • 1 el grove mosterd
  • 60 ml olijfolie extra vierge
  • 2 kropjes little gem

Extra nodig

  • bakpapier
Geef je waardering
6