De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salade nicoise

20 min kooktijd
Salade Nicoise

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Salade
Breng in een pan water de eieren aan de kook en kook ze in circa 8 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water en pel ze. Pluk de bladeren van de kropsla en verwijder de harde nerven. Was en droog de sla in een slacentrifuge. Blancheer de haricots verts in ruim kokend water met een beetje zout. Spoel de haricots verts koud in ijswater en halveer ze in de lengte. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Verdeel de slabladeren, ui en de haricots verts over platte borden. Schil en snijd de komkommer dunne repen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen. Snijd de eieren in partjes. Laat de tonijn uitlekken en verdeel samen met de eieren, komkommer, paprika, kappertjes, olijven, kerstomaatjes en ansjovisfilets over borden.

Dressing
Meng voor de dressing de olijfolie, azijn en honing en breng op smaak met limoensap, zout en peper. Breng de salade op smaak met de dressing en garneer met kervel en dille.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker