Salade met kweepeer

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd
  • Was en snijd de radicchio.
  • Schil en snijd de kweepeer in 8 parten.
  • Verdeel de radicchio over een schaal.
  • Bak de kweepeerparten zachtjes in de roomboter in een anti-aanbakpan.
  • Strooi er na 5 min de suiker overheen en laat ze karameliseren. Hou in de gaten dat ze niet aanbranden want dan word het bitter.
  • Schenk het laatste minuutje het rozenwater erbij. Haal de parten erdoor.
  • Leg de parten op de radicchio.
  • Hak de pistachenoten fijn en verdeel over de salade.
  • Knijp de halve limoen uit boven het achtergebleven vocht in de pan. Maak met de limoen ook de gekarameliseerde stukjes los. Mocht er nou weinig vocht zijn doe er dan een beetje olijfolie bij. Giet over de salade.
Tip: doe er nog wat gorgonzola overheen in blokjes

Ingredienten

2
Personen

Salade met kweepeer

  • 0.5 krop radicchio
  • 1 kweepeer
  • 1 klont roomboter
  • 2 el suiker
  • 1 tl rozenwater
  • 40 g gepelde pistachenootjes
  • 0.5 limoen
Geef je waardering
0