Salade met grapefruit, groene asperges en doperwten

4
Gemiddeld
Salade met grapefruit, groene asperges en doperwten

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Bereiding
Blancheer de asperges voor circa 2 minuten in kokend water. Spoel ze daarna direct af met koud water. Blancheer de doperwten op dezelfde manier als de asperges.

Snijd de asperges in stukjes van circa 1 cm en marineer ze in een dressing van honing, witte wijnazijn, piment d’espelette en een snufje zout.

Snijd de schil van de grapefruit en snijd in partjes.

Serveren
Strijk met een eetlepel de zachte geitenkaas over het bord. Leg hierop de stukjes asperges en zet de aspergekopjes rechtop.

Verdeel hier ook de doperwtjes en de grapefruitpartjes overheen. Garneer met wat kleine blaadjes basilicum en de overgebleven aspergedressing.

Ingredienten

4
Personen

Voor de salade

  • 1 handje basilicumblaadjes
  • 3 el witte wijnazijn
  • 1 el honing
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 grapefruit
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 10 groene asperges
  • 150 g doperwten
  • 1 snufje piment d'Espelette
Geef je waardering
4