Salade glamping

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren circa 6 minuten. Laat schrikken onder koud water, pel de eieren en houd apart.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Pel en snijd de ui in ringen.
  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Voeg de knoflook, ui en de krieltjes toe en kook circa 8 minuten. Giet af en laat even uitwasemen.
  • Scheur de sla in grove stukken.
  • Laat de artisjokharten uitlekken.
  • Snijd de tomaten in partjes en verwijder de kroontjes.
  • Snijd de kaas in blokjes.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Meng in een ruime kom de mosterd en azijn met een beetje zout en wat versgemalen peper en de olijfolie. Roer glad met een garde. Voeg de warme krieltjes, peterselie, artisjokharten, tomaten en de sla toe.
  • Snijd de eieren in vieren.

    Serveren
  • Verdeel de salade over borden. Serveer met het gekookte ei en verdeel de kaas eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Salade glamping

  • 4 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 500 g krieltjes zonder schil
  • 2 kroppen Romeinse sla
  • 1 blik artisjokharten
  • 4 tomaten
  • 200 g snijdbare regionale kaas
  • 1 bosje peterselie
  • 2 el mosterd
  • 3 el azijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
Geef je waardering
0