Salade chevre chaud

9
Makkelijk

Bereidingswijze

55 minuten totale tijd

Salade
Was en droog de kropsla en gebruik het gele hart van de sla. Snijd de mini pommodori’s doormidden. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Rooster de walnoten en de pijnboompitten in een droge koekenpan en bestrooi met een snufje zout. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Snijd de witlof over de lengte doormidden en verwijder de harde kern.

Toast
Snijd het boerenlandbrood in gelijke plakken en verdeel de geitenkaas erover. Verwarm grill in de oven op de hoogste stand en smelt de geitenkaas in circa 5 minuten. Besprenkel met honing en breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper. Garneer met verse basilicumblaadjes.

Dressing
Roer de frambozenazijn met de mosterd glad en voeg druppelsgewijs de olijfolie toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Gefrituurde winterpeen
Schil de winterpeen. Schil vervolgens met een dunschiller de winterpeen over de lengte twee keer rond. Verhit de olie en frituur deze dunne slierten goudbruin en krokant. Laat uitlekken en breng op smaak met een beetje zout. Serveren Vermeng de ingrediënten van de salade en leg aan de ene kant van het bord. Breng op smaak met de dressing. Steek hier los de bladeren rauwe witlof in. Snijd de verse vijgen in vieren en verdeel over de salade. Garneer met de gefrituurde slierten winterpeen. Serveer de lauwwarme geitenkaas crostini naast de salade.

Ingredienten

4
Personen

Salade

  • 2 kropsla
  • 10 mini pommodori's
  • 1 rode ui
  • 150 g walnoten
  • 150 g pijnboompitten
  • 1 mango
  • 2 stronkjes witlof
  • 4 vijgen

Crostini

  • 1 boerenlandbrood
  • 500 g geitenkaas
  • 1 el honing
  • 3 takjes basilicum

Dressing

  • 100 ml frambozenazijn
  • 1 tl fijne mosterd
  • 300 ml olijfolie
  • 1 winterpeen
  • olie om in te frituren
Geef je waardering
9