Rundvleescurry met avocado en munt

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Snijd de courgette in dunne plakken. Snijd de rode peper fijn (verwijder naar smaak wel of niet de zaadlijsten). Halveer de cherrytomaten. Snijd de lente-uien in dunne ringen. Snijd het vlees in dikke reepjes. Verhit een scheut olie in de wok. Bak de currypasta al roerend circa 1 minuut in de olie. Voeg het vlees toe en bak kort mee. Blus af met de helft van de kokosmelk. Haal het vlees uit de pan en leg apart. Voeg de groente toe aan de kokosmelk en bak circa 3 minuten mee. Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de avocado, het vlees en de rest van de kokosmelk toe en verwarm zeer kort. Snijd de munt ragfijn en roer door de curry.

Serveren
Serveer de curry met gele rijst of noedels. De gele rijst maak je ook makkelijk zelf door een eetlepel kurkuma toe te voegen aan het kookwater van de rijst.

Tip: Je kunt ook zelf je eigen currypasta maken. Gebruik hiervoor dan: 

  • 1 tl komijn
  • 1 tl korianderkorrels
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl zout
  • 1 el rode wijnazijn
  • 0,5 citroen
  • 2 el zonnebloemolie

Vijzel al de ingrediënten tot een smeuïge pasta. Voeg eventueel naar wens een paar druppels water toe als hij te dik is

Ingredienten

4
Personen

Rundvleescurry met avocado en munt

  • 2 courgettes
  • 1 rode peper
  • 125 g cherrytomaten
  • 4 lente-uien
  • zonnebloemolie
  • 500 g runderlende
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 el currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 avocado’s
  • 12 blaadjes munt

Extra nodig

  • wok
Geef je waardering
0