Ruebli-torte (worteltjestaart)

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maak de wortels schoon en hak ze fijn. Hak de amandelen fijn en splits de eieren. Klop de eidooiers met de helft van de suiker schuimig. Meng de fijngehakte wortels en amandelen erdoor.

Zeef het bakmeel en voeg met een snufje zout al roerend toe. Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf en schep voorzichtig door het deegmengsel. Vet de bakvorm in met boter schep het beslag erin. Bak de taart circa 45 minuten.

Klop voor het glazuur de eiwitten los. Zeef de poedersuiker erboven. Roer alle overige ingrediënten door elkaar. Bestrijk er de afgekoelde taart mee.

Garneer de taart met een getourneerd worteltje.

Ingredienten

8
Porties

Ruebli torte

  • 250gwortels
  • 250gamandelen
  • 5eieren
  • 250gsuiker
  • 80gzelfrijzend bakmeel
  • zout
  • boter

Glazuur

  • 450gpoedersuiker
  • 2eiwitten
  • 1elwater
  • 2elkirsch
  • worteltjes
Geef je waardering
5