Rudolphs Tip: Appel-spekcupcake

4
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Appel-spekcupcake
Verwarm de oven voor op 185 ºC. Verwarm een koekenpan en bak de helft van de katenspek in circa 4 minuten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de rest van het spek in dunne reepjes. Verwarm de koekenpan nogmaals en bak de spekreepjes in circa 3 minuten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de appel in blokjes. Meng de bloem, bakpoeder en het zout. Meng in een andere kom de eieren, karnemelk, zonnebloemolie, stroop, spekreepjes en de appelblokjes. Giet de massa al roerend bij het bloemmengsel tot het een beslag is. Leg cupcakevormpjes in een cupcaketray en vul ze tot driekwart met beslag. Bak de cupcakes in de oven in circa 25 minuten gaar.

Topping
Roer de boter luchtig met een handmixer. Meng de poedersuiker erdoor. Leg op elke cupcake een toefje van de topping. Breek de gebakken katenspek in stukjes en steek in de topping. Snijd de appel julienne en leg op de topping.

Ingredienten

6
Personen

Appel-spekcupcake

  • 100 g kattenspek
  • 1 appel (Golden delicious)
  • 250 g volkorenbloem
  • 9 g bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 2 eieren
  • 300 ml karnemelk
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 60 g schenkstroop

Topping

  • 150 g zachte roomboter
  • 1 el poedersuiker
  • 1 appel, Granny Smith

Extra nodig

  • keukenpapier
  • cupcakevormpjes
  • cupcaketray
  • handmixer
Geef je waardering
4