Roomkaas-portabella’s met perensalade

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappels

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Was en snijd de aardappels in gelijke parten. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een scheutje olie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Roomkaas-portabella’s

  • Verhit een koekenpannetje en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Maal in het staafmixerbakje de pijnboompitten, de helft van de Parmezaanse kaas en de zongedroogde tomaten fijn. Meng de roomkaas erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verwijder de steeltjes van de portabella’s en verdeel de portabella’s over een met olie ingevette ovenschaal. Vul de holle kant van de portabella’s met het roomkaasmengsel. Bestrooi de portabella’s met de resterende Parmezaanse kaas en bak de portbella’s in de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar.

Perensalade

  • Was en snijd de Romeinse sla in grove stukken.
  • Schil en snijd de peren in gelijke parten.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Meng in een grote kom de witte wijnazijn, honing, mosterd, de bieslook, een beetje zout en versgemalen peper en meng al roerend de olijfolie extra vierge erdoor. Meng de Romeinse sla en de peren door de dressing.

Serveren

  • Verdeel de aardappels, roomkaas-portabella’s en de perensalade over borden.

Ingredienten

4
Personen

Roomkaas-portabella’s met perensalade

  • 600 g roseval aardappels
  • olijfolie om in te bakken
  • 100 g pijnboompitten
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 20 g roomkaas
  • 4 portabella's
  • 1 krop Romeinse sla
  • 2 rijpe handperen
  • 0.5 bosje bieslook
  • 30 ml witte wijnazijn
  • 1 el honing
  • 2 tl gladde mosterd
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • bakpapier
  • staafmixer + staafmixerbakje
  • ovenschaal
Geef je waardering
3