Rood fruit broodpudding

2
Makkelijk
Rood fruit broodpudding

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Bekleed de puddingvorm met plastic folie en laat iets over de rand hangen. Bekleed met brood. Maak het fruit schoon en snijd grote stukken fruit klein. Rasp en pers de citroen en breng de helft van het fruit, suiker en water aan de kook. Laat circa 1 minuut zachtjes koken.

Houd circa 50 ml sap achter, meng het gekookte fruit met het overige fruit in de beklede schaal. Dek af met brood en leg er een schotel op en daarop iets zwaars. Laat de pudding 1 nacht in de koelkast intrekken.

Stort de pudding en besprenkel eventueel droge stukjes brood het achtergehouden sap.

Ingredienten

1
Porties

Rood fruit broodpudding

  • 10 sneetjes witbrood
  • 1250 g gemengd rood fruit
  • 100 g suiker
  • 1 citroen
  • 2 el water

Extra nodig

  • puddingvorm van 850 ml
  • plastic folie
Rood fruit broodpudding
Geef je waardering
2