Romige aardappels met exotische zuurkool

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappels

  • Verwarm de oven voor op 200 ÂșC.
  • Schil en snijd de aardappels in blokjes.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in halve ringetjes.
  • Verhit een scheutje olie in de koekenpan bak de aardappels circa 4 minuten. Voeg de rode peper en de cashewnoten toe en bak circa 4 minuten mee. Schenk de kookroom bij de aardappels en breng op smaak met een beetje zout. Strooi de kaas eroverheen. Bak de aardappels in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Zuurkool

  • Giet de zuurkool af en laat uitlekken.
  • Pel en snipper de ui.
  • Ris en snijd de rozemarijn fijn.
  • Snijd de ananas in blokjes.
  • Snijd de dadels fijn.
  • Verwarm een klontje boter in een pan en fruit de ui en de rozemarijn circa 2 minuten. Voeg de ananas toe en bak circa 5 minuten. Voeg de zuurkool en de dadels toe en bak circa 5 minuten mee.

Serveren

  • Verdeel de aardappels en de zuurkool over borden.

Ingredienten

4
Personen

Romige aardappels met exotische zuurkool

  • 600 g vastkokende aardappels
  • 1 rode peper
  • olijfolie om in te bakken
  • 50 g cashewnoten
  • 200 ml kookroom
  • 125 g geraspte jonge kaas
  • 500 g zuurkool
  • 1 ui
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 ananas
  • 150 g dadels zonder pit
  • 1 klontje boter

Extra nodig

  • ovenbestendige koekenpan
Geef je waardering
0