Een smaakvolle roerbaksalade met chorizo, little gem en spruitjes. Heerlijk als goedgevulde lunch of ‘s avonds bij vis op kip.

Ingredienten

4
Personen

Roerbakschotel

  • 1 sjalot
  • 2 knoflooktenen
  • 150 gr chorizo
  • 500 gr spruitjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 kropjes little gem
  • 50 ml groentebouillon of water
  • 1 el balsamicoazijn
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten
  1. Pel de sjalot en knoflook. Snipper de sjalot en pers de knoflook. Snijd de chorizo in dunne plakjes en de plakjes
  2. in kwarten. Maak de spruitjes schoon en snijd ze in kwarten.
  3. Verhit de olijfolie en fruit de sjalot circa 2 minuten. Voeg de chorizo toe, roerbak hem circa 2 minuten en bak dan de knoflook nog circa 1 minuut mee.
  4. Meng de spruitjes erdoor en roerbak ze circa 3 minuten. Verwijder intussen de buitenste bladeren van de kropjes little gem en snijd de kropjes in kwarten.
  5. Doe de little gem in de pan en roerbak die circa 2 minuten mee. Giet de bouillon of het water erbij. Doe de deksel op de pan en laat alles circa 5 minuten stoven tot de spruitjes beetgaar zijn. Roer af en toe. Voeg eventueel iets extra water toe als het geheel te droog wordt.
  6. Haal de pan van het vuur en breng de salade op smaak met de balsamicoazijn en met zout en peper.

Geef je waardering

12
Roerbaksalade met spruitjes, chorizo en little gem