Rode ui-geitenkaasbrood

9
Gemiddeld
Rode ui-geitenkaasbrood

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Verwarm de oven voor op hetelucht 190 °C. Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Snijd de geitenkaas in blokjes. Meng het bakmeel met de ui, de helft van de kaas, de tijm, het zout en de peper. Roer het ei los met de melk en de mosterd. Voeg het aan het meelmengsel toe en kneed het tot een samenhangend deeg. Vorm van het deeg een ronde bal, leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat en druk hier de rest van de geitenkaas in. Bestrooi het brood met bakmeel en bak het in circa 40-45 minuten goudbruin en gaar. Laat het brood op een rooster afkoelen.

Ingredienten

4
Personen

Rode ui-geitenkaasbrood

  • 1 rode ui
  • 2 takjes tijm
  • 110 g zachte geitenkaas
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zout
  • 0.5 tl versgemalen peper
  • 1 ei
  • 2 el melk
  • 1 tl grove mosterd
Rode ui-geitenkaasbrood
Geef je waardering
9