Rode linzensoep met gevulde mini soesjes

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Soezenbeslag

Verwarm de oven voor op 220ºC.
Breng de melk met de boter en een snufje zout aan de kook. Haal van het vuur en spatel er de bloem door tot er een deegbal ontstaat. Zet de pan terug op het vuur en blijf roeren tot er vet uit het deeg komt. Haal de pan van het vuur en roer er één voor één de eieren door tot er een glad beslag ontstaat. Schep het beslag in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit kleine dopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de uitstekende puntjes met een natte vinger plat. Bak de soesjes in circa 12 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Laat vervolgens afkoelen.

Rode linzensoep

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olie in een pan. Fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Halveer de peper, verwijder de zaadlijst en hak de peper fijn. Schil de winterpeen en bleekselderij en snijd deze grof. Voeg de stukjes peper, winterpeen en bleekselderij toe aan de ui en knoflook en fruit circa 5 minuten.
Voeg de linzen, komijn en paprikapoeder toe en roer geregeld door op laag vuur. Voeg de kippenbouillon met de rasp en het sap van de sinaasappel toe. Breng alles samen aan de kook en laat in circa 30 minuten al roerende de linzen gaar koken. 

Citruscrème

Rasp de bloedsinaasappel en meng de rasp met de crème fraîche met de rasp van de bloedsinaasappel. Vul een spuitzak met de citruscrème. Druk het spuitmondje onderin het soesje en vul zo alle soesjes met de crème.

Serveren

Serveer de soep in een voorverwarmd diep bord en verdeel de gevulde soesjes over borden.

Ingredienten

4
Personen

Soezenbeslag

  • 100 g melk
  • 50 g boter
  • 1 snufje zout
  • 50 g patentbloem
  • 2 eieren

Linzensoep

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 0.5 rode peper
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 500 g rode linzen
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 sinaasappel

Citruscrème

  • 1 bloedsinaasappel
  • 3 el crème fraîche

Extra nodig

  • staafmixer
  • bakpapier
  • spuitzakken met glad spuitmondje
  • rasp
Geef je waardering
0