Rockefellersoep

1
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de ui en hak de knoflook. Verhit de olie in een hoge pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de aardappelen toe en bak ze kort mee. Blus af met de groentebouillon. Kook de aardappelen gaar. Voeg de spinazie en kruiden toe. Pureer de soep met de crème fraîche in de blender. Breng de soep op smaak met tabasco. Rasp de Parmezaanse kaas over de sneetjes brood en rooster ze onder de grill in de oven. Steek in het midden van de toast een gat dat net iets kleiner is dan het glaasje. Schep de soep in glaasjes en leg de toast erop. Garneer met een kerstomaat.

Dit recept komt uit de aflevering over New York van het programma The Taste of Life Travel.

Wijntip

Soep is de moeilijkste disgenoot voor wijn. Niet zozeer om de smaken, maar om de temperatuur. Hoe warmer je gerecht (en hoe koeler je wijn), hoe minder je proeft. In het restaurant wordt de wijn vaak zelfs overgeslagen bij de soep.
Als je in dit geval toch niet zonder druivennat wilt zitten, neem dan een volle witte wijn en serveer ‘m niet ijs- en ijskoud! En in dit geval helemaal goed: Sake!

Ingredienten

6
Personen

Rockerfellersoep

  • 250 g aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 scheutje olie
  • 1.5 l groentebouillon
  • 250 g spinazie
  • 6 takjes dragon
  • 3 takjes peterselie
  • 3 takjes kervel
  • 3 el crème fraîche
  • 3 druppels tabasco
  • 6 sneetjes brood
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 6 cherrytomaten

Extra nodig

  • keukenmachine
  • 6 kleine whiskeyglazen
Geef je waardering
1