Rock cakes

5
Makkelijk

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Wel de rozijnen in lauw water. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de bloem met de bakpoeder. Wrijf de boter en de suiker erdoor tot er kruimels ontstaan. Meng het ei en de melk erdoor tot er een egaal deeg ontstaat wat net niet meer kruimelig is. Voeg anders meer melk toe. Giet de rozijnen af en laat ze uitlekken. Meng de muesli, rozijnen, gekonfijte sinaasappelschil en de pure chocolade erdoor. Verdeel met twee lepels 12 hoopjes van het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de rock cakes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

8
Porties

Rock cakes

  • 225 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 110 g boter
  • 55 g suiker
  • 150 g muesli zonder rozijnen
  • 30 g rozijnen
  • 1 ei
  • 4 el melk
  • 2 el gekonfijte sinaasappelschil
  • 100 g pure chocolade

Extra nodig

  • bakpapier
  • bakplaat
Geef je waardering
5