Risotto van reuzenmosselen met enoki-paddenstoelen in Lake Chagan-stijl

0
Makkelijk
Risotto van reuzenmosselen met enoki-paddenstoelen in Lake Chagan-stijl

Bereidingswijze

40 minuten kooktijd
1 uur en 10 minuten totale tijd
  • Maak de mosselen schoon en kook ze 20 minuten in een beetje water om een krachtige mosselbouillon te maken.  Houd er rekening mee dat dit zoetwatermosselen zijn.  Zoutwatermosselen hoeven maar 2 minuten te koken.
  • Snijd de wortels, bleekselderij, ui, knoflook en chilipeper in stukjes.
  • Verhit een beetje olie in een pan, voeg de wortels, bleekselderij, witte ui, knoflook en een kleine hete rode chilipeper toe en bak circa 2 minuten.
  • Voeg de rijst toe aan de pan en bak deze circa 10 minuten mee.
  • Voeg een flinke eetlepel mosselbouillon toe en laat het mengsel daarna zachtjes circa 10 minuten koken. Voeg vervolgens langzaam voldoende mosselbouillon toe om de rijst te bedekken en kook de enoki-paddenstoelen kort mee.
  • Voeg een scheutje zoete witte wijn toe en ga door met het toevoegen van de mosselbouillon tot de rijst gaar is en alle bouillon is opgenomen. Blijf continu roeren.
  • Voeg de gekookte mosselen, gehakte enoki-paddenstoelen en nog een scheutje zoete witte wijn toe en zet apart.
  • Frituur bosuien en gember en garneer de risotto hiermee.

Ingredienten

8
Personen

Risotto van reuzenmosselen met enoki-paddenstoelen in Lake Chagan-stijl

  • 0.5 kg mosselen
  • olie om in te bakken
  • 2 el wortels
  • 2 el bleekselderij
  • 2 el witte ui
  • 2 bakjes enoki-paddenstoelen
  • 400 g risottorijst
  • 1 el gember
  • 1 glas zoete witte wijn
  • 1 rode chilipeper
  • 1 bos bosuien
Geef je waardering
0