Rettichmiesalade met waterkers, avocado, gerookte kip en sesamdressing

6
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Maak de rettich schoon. Maak “mie” van de rettich met spiralizer of mandoline. 

Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Verdun met een scheut water en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bieslook fijn.

Meng de rettichspaghetti met de waterkersblaadjes, avocado, bieslook en dressing.

Snijd de kip in plakjes en schep deze door de salade. Bestrooi de salade met het sesamzaad.

Tip: Door de tahin krijgt de dressing een mooie romige textuur.

Ingredienten

4
Personen

Rettichmiesalade met waterkers, avocado, gerookte kip en sesamdressing

  • 1 daikon (rettich)
  • 150 g waterkers
  • 1 avocado
  • 1 bosje bieslook of knoflookbieslook
  • 400 g gerookte scharrelkip of gekookte en geplukte kippendijfilet
  • 1 el zwart sesamzaad

Tahin-yoghurt

  • 100 ml volle yoghurt of Griekse yoghurt
  • 0.5 teen knoflook
  • 2 el sesampasta (Tahin)
  • 2 el limoensap

Extra nodig

  • spiralizer, groenteslijper of mandoline
Geef je waardering
6