Rabarbergebakjes met crème brûlée

1
Gemiddeld
Rabarbergebakjes met crème brûlée

Bereidingswijze

35 minuten kooktijd
3 uur en 35 minuten totale tijd
Crème brûlée
Week de gelatine in koud water. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de slagroom met het vanillemerg tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur. Roer de eidooiers met de suiker smeuïg. Giet al roerende de warme slagroom op de eidooiers. Schenk het mengsel terug in de pan. Gaar de crème zonder te koken. De crème is op de juiste dikte als deze aan de bolle kant van een lepel blijft ‘hangen’. Haal de pan van het vuur en los de geweekte gelatine op in de crème. Giet de crème uit over een diepe bakplaat en vries circa 3 uur in.

Sloffendeeg

Meng de bloem met het bakpoeder en het zout. Kluts het ei. Roer in de keukenmachine de boter met de basterdsuiker los. Voeg het ei en het bloemmengsel toe en roer door tot er een egaal deeg ontstaat. Kneed het deeg nog even met de hand door en druk het plat. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven op 180 ºC. Rol het deeg uit tot een dikte van 8 millimeter. Steek met de steker cirkels uit het deeg en verdeel over een ingevette cupcaketray. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Rabarbertopping

Snijd de rabarber in stukjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Breng de appels en de rabarber met een scheutje water en de suiker aan de kook. Laat circa 4 minuten koken, maar zorg dat het geen puree wordt. Laat de rabarbercompote uitlekken en afkoelen. Verdeel de rabarber over de sloffendeegbakjes. Steek cirkels uit de plak bevroren crème brûlée en verdeel over de rabarbergebakjes. Bestrooi met suiker en brand krokant af met een gasbrander.

Ingredienten

12
Porties

Crème brûlée

  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 350 ml slagroom
  • 4 eierdooiers
  • 50 g suiker
  • 4 el rietsuiker

Sloffendeeg

  • 175 g bloem
  • 6 g bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 0.25 ei
  • 150 g boter
  • 145 g witte basterdsuiker

Rabarbertopping

  • 200 g rabarber
  • 2 appels
  • 75 g suiker

Extra nodig

  • diepe bakplaat
  • steker van 8 cm doorsnede
  • 1 cupcaketray
  • gasbrander
Rabarbergebakjes met crème brûlée
Geef je waardering
1