Quinoawok met peultjes

2
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
  • Breng de groentebouillon aan de kook en kook de quinoa in circa 15 minuten gaar. Giet af.
  • Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn
  • Verwijder de steeltjes van de shiitakes en snijd de shiitakes in reepjes.
  • Maak de peultjes schoon en halveer de peultjes in de lengte.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de knoflook en gember circa 2 minuten.
  • Voeg de shiitakes en de peultjes toe en bak circa 4 minuten mee.
  • Voeg de taugĂ© toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Breng op smaak met rasp van de limoenschil, sesamolie, een beetje zout en versgemalen peper.
  • Roer de quinoa door de groente.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Rooster de cashewnoten circa 3 minuten in een droge koekenpan.

Serveren

  • Verdeel de quinoawok met peultjes over borden en strooi de koriander en de cashewnoten erover.

Ingredienten

4
Personen

Quinoawok met peultjes

  • 400 ml groentebouillon
  • 300 g quinoa
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 250 g shiitakes
  • 250 g peultjes
  • arachideolie
  • 125 g taugĂ©
  • 1 limoen
  • 1 tl sesamolie
  • 1 bosje koriander
  • 50 g cashewnoten

Extra nodig

  • wok
  • rasp
Geef je waardering
2