Quinoasalade met gegrilde halloumi

16
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Dit gerecht maakte Olcay Gulsen in Favourites By...

Kook de quinoa met water, zout en een scheut knoflookchili-olie in een pan gaar. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes.

Verhit een scheut knoflookchili-olie in een grote koekenpan of wok en roerbak alle roosjes een paar minuten. Voeg de sojabonen toe en bak een minuutje mee. Voeg tot slot de spinazieblaadjes toe en laat ze slinken. Breng op smaak met zout. Doe de groenten over op een schaal en laat wat afkoelen.

Maak de avocado’s schoon en snijd ze in stukjes. Schep voorzichtig de groenten en quinoa door elkaar. Bestrooi de salade met chilivlokken en sprenkel er nog wat van de pittige olie over.

Verhit een grillpan. Snij de halloumi in plakken en grill ze met wat olie in de grillpan om en om. Schep de gegrilde halloumi door de salade.

Ingredienten

4
Personen

  • 250 g quinoa
  • 1 snufje zout
  • 1 scheutje knoflookchili-olie
  • 0,5 bloemkool
  • 1 stronk broccoli
  • 175 g gekookte sojabonen
  • 1 flinke hand bladspinazie
  • 2 avocado's
  • chilivlokken naar smaak
  • 1 stuk halloumi
Geef je waardering
16