Quinoasalade met avocado en kiwi

3
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Gepofte cherrytrostomaten

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Leg de cherrytrostomaten in een ovenschaal. Besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Pof de cherrytrostomaten circa 10 minuten in de oven. 

Quinoasalade met avocado en kiwi

  • Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit een pan en bak de spekblokjes circa 2 minuten. Voeg de macadamianoten toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de helft van de honing toe en warm kort door.
  • Meng voor de dressing in een grote kom de witte wijnazijn, honing, gladde mosterd en een beetje zout en versgemalen peper. Schenk in een dun straaltje al roerend de zonnebloemolie erbij.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en kerf met een mesje het vruchtvlees in. Lepel het vruchtvlees voorzichtig uit de schil.
  • Schil en snijd de kiwi’s in gelijke stukjes.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Pluk de bladeren van de kern.
  • Meng de quinoa, spekblokjes, macadamianoten, rode ui, avocado’s, kiwi’s en kropsla door de dressing.

Serveren

  • Verdeel de quinoasalade met avocado en kiwi over borden en verdeel de gepofte cherrytrostomaten erover.

Ingredienten

4
Personen

Quinoasalade met avocado en kiwi

  • 250 g cherrytomaten
  • olijfolie om in te bakken
  • 20 ml witte wijn
  • 2 el honing
  • 1 el gladde mosterd
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 g quinoa
  • 125 g spekblokjes
  • 100 g macadamianoten
  • 1 rode ui
  • 2 eetrijpe avocado's
  • 2 kiwi's
  • 1 krop kropsla
Geef je waardering
3