Ingredienten

4
Personen

  • 240 g quichebodem of 4 à 5 plakjes kant-en-klaar hartige taartdeeg
  • 50 g emmentaler, geraspt

Garnituur

  • 1 wortel
  • 1 courgette
  • olijfolie
  • 1 el gehakte bladpeterselie
  • sap van ½ citroen

Vulling

  • 250 g ricotta
  • 2 eieren + 1 eigeel
  • 1/2 tl cajunkruiden
  • 200 ml vloeibare room
  • 3 el gehakte bladpeterselie
  • zout en versgemalen zwarte peper

Extra nodig

  • Bakvorm 20 cm en 4,5 cm hoog

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Verwarm de oven voor tot 170 °C.

Druk het deeg in de vorm en bak de bodem blind.

Zelf quichebodem maken? Bekijk hier het recept > 

Verdeel de geraspte kaas over de warme quichebodem.

Was de wortel en courgette en snijd ze bij. Schrap de wortel. Snijd de groenten met een dunschiller in linten. Draai de groenten een kwartslag als je middenin bent om alleen grote gelijkmatige linten te snijden.

Klop de ricotta door de eieren, het eigeel, de cajunkruiden en de vloeibare room. Voeg de gehakte peterselie, zout en wat zwarte peper toe. Stort het eimengsel over de geraspte emmentaler. Zet de quiche 25 minuten in de oven en laat hem 10 minuten rusten.

Breng de groentelinten op smaak met olijfolie, gehakte peterselie, citroensap en wat zout en peper. Schik ze in een flinke berg op de gebakken quiche en serveer meteen.

Dit recept komt uit het boek Quiche & Hartige taart. Van klassiekers tot creatieve recepten door Marion FlipoBestel jouw exemplaar hier >

Geef je waardering

16
Quiche groentelinten-ricotta
Quiche & Hartige taart