Punjabi kadhi

6
Gemiddeld

Bereidingswijze

120 minuten totale tijd

Punjabi kadhi
Meng in een grote kom yoghurt, kikkererwtenmeel en het water. Laat het mengsel een half uur staan. Verhit 3 eetlepels ghee in een ruime pan. Pel en snipper de helft van de uien, schil en snijd de gember fijn. Voeg de komijn, gember en ui toe en blijf roeren tot de ui lichtbruin word. Voeg het zout, chilipoeder, kurkuma en tomatenpuree en een scheutje water toe. Schil en snijd de aardappel in kleine blokjes, pel en snijd de andere twee uien in julienne. Voeg toe aan de pan en gaar mee tot de aardappels half gaar zijn. Voeg het yoghurtmengsel toe en laat langzaam aan de kook komen. Voeg een scheutje water toe zodat het niet te dik wordt. Laat circa 30 minuten rustig koken. Verhit een eetlepel ghee in een pan en rooster de groene en rode pepers. Voeg de pepers op het laatste moment toe aan de punjabi kadhi. Snijd de koriander fijn strooi het er als laatste overheen.

Komijn (jeera) rijst
Was de rijst 3 keer in lauw schoon water. Verhit de ghee in een pan en voeg de komijn en zout toe. Voeg zodra de komijn goed begint te ruiken en verkleurd de rijst toe. Schenk het water erbij en doe de deksel op de pan. Roer de rijst na 10 minuten een keer voorzichtig door. Leg het deksel terug op de pan en kook de rijst nog 10 minuten. Laat de rijst rustig het vocht absorberen.

Bhindi (okra)
Verwarm zonnebloemolie tot 180 ÂșC in een ruime pan. Snijd de okra in stukjes van circa 2 centimeter en frituur de okra heel licht. Laat uitlekken op keukenpapier. Pel en snipper de uien. Verhit ghee in een pan en fruit de ui glazig. Voeg de chilipoeder en kurkuma toe en roer goed door. Voeg vervolgens de okra toe. Breng op smaak met een beetje zout. Voeg vlak voor het serveren de gember, ambchur en koriander toe.

Dit is een recept van Kanwaljit Singh

Ingredienten

4
Personen

Punjabi kadhi

  • 150 g kikkererwtenmeel
  • 1 l yoghurt
  • 2 glazen water
  • 3 el ghee
  • 4 uien
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 0.5 el komijnzaad
  • 0.5 el fenegriekzaad
  • 1 tl rode chilipoeder
  • 1 tl zout
  • 1 el kurkuma
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 aardappels
  • 2 groene pepers
  • 4 droge rode pepers
  • 10 takjes koriander

Komijnrijst

  • 500 g basmatirijst
  • 1 el komijn
  • 2 el ghee
  • 1 tl zout
  • 1 l water

Bhindi (okras)

  • 500 ml zonnebloemolie
  • 500 g okra
  • 4 uien
  • 4 groene pepers
  • 1 tl zout
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl ambchur (groene mangopoeder)
  • 4 el ghee

Extra nodig

Geef je waardering
6