

Ingredienten
Punjabi kadhi
- 150 g kikkererwtenmeel
- 1 l yoghurt
- 2 glazen water
- 3 el ghee
- 4 uien
- 3 cm verse gemberwortel
- 0.5 el komijnzaad
- 0.5 el fenegriekzaad
- 1 tl rode chilipoeder
- 1 tl zout
- 1 el kurkuma
- 1 el tomatenpuree
- 3 aardappels
- 2 groene pepers
- 4 droge rode pepers
- 10 takjes koriander
Komijnrijst
- 500 g basmatirijst
- 1 el komijn
- 2 el ghee
- 1 tl zout
- 1 l water
Bhindi (okras)
- 500 ml zonnebloemolie
- 500 g okra
- 4 uien
- 4 groene pepers
- 1 tl zout
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl ambchur (groene mangopoeder)
- 4 el ghee
Extra nodig
Bereidingswijze
Punjabi kadhi
Meng
in een grote kom yoghurt, kikkererwtenmeel en het water. Laat het mengsel een
half uur staan. Verhit 3 eetlepels ghee in een ruime pan. Pel en snipper de
helft van de uien, schil en snijd de gember fijn. Voeg de komijn, gember en ui
toe en blijf roeren tot de ui lichtbruin word. Voeg het zout, chilipoeder,
kurkuma en tomatenpuree en een scheutje water toe. Schil en snijd de aardappel
in kleine blokjes, pel en snijd de andere twee uien in julienne. Voeg toe aan
de pan en gaar mee tot de aardappels half gaar zijn. Voeg het yoghurtmengsel
toe en laat langzaam aan de kook komen. Voeg een scheutje water toe zodat het
niet te dik wordt. Laat circa 30 minuten rustig koken. Verhit een eetlepel ghee
in een pan en rooster de groene en rode pepers. Voeg de pepers op het laatste
moment toe aan de punjabi kadhi. Snijd de koriander fijn strooi het er als
laatste overheen.
Komijn (jeera) rijst
Was
de rijst 3 keer in lauw schoon water. Verhit de ghee in een pan en voeg de komijn
en zout toe. Voeg zodra de komijn goed begint te ruiken en verkleurd de rijst
toe. Schenk het water erbij en doe de deksel op de pan. Roer de rijst na 10
minuten een keer voorzichtig door. Leg het deksel terug op de pan en kook de
rijst nog 10 minuten. Laat de rijst rustig het vocht absorberen.
Bhindi (okra)
Verwarm
zonnebloemolie tot 180 ºC in een ruime pan. Snijd de okra in stukjes van circa
2 centimeter en frituur de okra heel licht. Laat uitlekken op keukenpapier. Pel
en snipper de uien. Verhit ghee in een pan en fruit de ui glazig. Voeg de
chilipoeder en kurkuma toe en roer goed door. Voeg vervolgens de okra toe. Breng
op smaak met een beetje zout. Voeg vlak voor het serveren de gember, ambchur en
koriander toe.