Powerpizza

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 220˚C.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Deeg

  • Meng in een kom het meel en het bakzout.
  • Voeg beetje bij beetje de kokosmelk toe en meng alles door elkaar.
  • Breek 1 ei, meng het door het meel en kneed tot je een stevig deeg hebt. Een beetje plakkerig is niet erg.
  • Druk het deeg met natte handen uit over het bakpapier tot circa 0,5 cm dik.
  • Bak de bodem circa 10 minuten in de oven.

Beleg

  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
  • Pel en snijd de ui in ringen.
  • Snijd de courgette door de helft en in schuine dunne plakken.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne ringen.
  • Snijd de olijven in dunne plakjes
  • Pel en snijd de knoflook fijn.

De pizza beleggen

  • Haal de bodem uit de oven
  • Besmeer de bodem met tomatenpuree.
  • Verdeel de knoflook, olijven en uienringen over de bodem.
  • Strooi de Provençaalse kruiden over de pizza.
  • Beleg met de courgette, paprika en de mozzarella.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Sprenkel een scheutje olijfolie over de pizza en bestrooi met pijnboompitjes.
  • Bak de pizza circa 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de pijnboompitten geroosterd zijn.

Rucola

  • Leg een flinke pluk rucola op de pizza
  • Breng de resterende rucola op smaak met olijfolie, citroensap, zout en peper

Ingredienten

4
Personen

Deeg

  • 400 g (glutenvrij) bakmix bruin
  • 12 g bakzout
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 ei

Beleg

  • 375 g buffel mozzarella
  • 1 rode ui
  • 0.5 courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • 5 el groene olijven (op water)
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 g tomatenpuree
  • 4 el provençaalse kruiden
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 4 el pijnboompitten
  • 200 g rucola
  • 1 citroen
  • zout
  • versgemalen
Geef je waardering
0