- Verwarm de oven voor op 220˚C.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Deeg
- Meng in een kom het meel en het bakzout.
- Voeg beetje bij beetje de kokosmelk toe en meng alles door elkaar.
- Breek 1 ei, meng het door het meel en kneed tot je een stevig deeg hebt. Een beetje plakkerig is niet erg.
- Druk het deeg met natte handen uit over het bakpapier tot circa 0,5 cm dik.
- Bak de bodem circa 10 minuten in de oven.
Beleg
- Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
- Pel en snijd de ui in ringen.
- Snijd de courgette door de helft en in schuine dunne plakken.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne ringen.
- Snijd de olijven in dunne plakjes
- Pel en snijd de knoflook fijn.
De pizza beleggen
- Haal de bodem uit de oven
- Besmeer de bodem met tomatenpuree.
- Verdeel de knoflook, olijven en uienringen over de bodem.
- Strooi de Provençaalse kruiden over de pizza.
- Beleg met de courgette, paprika en de mozzarella.
- Bestrooi met zout en peper.
- Sprenkel een scheutje olijfolie over de pizza en bestrooi met pijnboompitjes.
- Bak de pizza circa 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de pijnboompitten geroosterd zijn.
Rucola
- Leg een flinke pluk rucola op de pizza
- Breng de resterende rucola op smaak met olijfolie, citroensap, zout en peper
Laat hier je reactie achter