Posteleinsoep en beschuit met zomerfruitspread

6
Makkelijk
Posteleinsoep en beschuit met zomerfruitspread

Ingredienten

4
Personen

Posteleinsoep

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 425 g postelein
  • 1.2 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 65 g walnoten
  • 125 g brie

Geroosterd brood met zomerfruitspread

  • 8 volkoren beschuiten
  • 150 g frambozen
  • 250 g aardbeien
  • 100 g blauwe bessen
  • 0.5 bos munt
  • 1 el honing
  • 100 ml Turkse yoghurt

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Posteleinsoep

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg 400 gram postelein toe en bak circa 3 minuten mee. Schenk het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat circa 5 minuten koken.
  • Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Schenk de soep door een zeef in een schone pan en breng de soep op laag vuur aan de kook.
  • Verwarm een pan en rooster de walnoten in circa 4 minuten goudbruin.
  • Snijd de brie in stukjes.

Beschuit met zomerfruitspread

  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in vieren.
  • Pluk en snijd de blaadjes munt in repen.
  • Meng de yoghurt met de honing en roer de aardbeien, frambozen, blauwe bessen en de munt erdoor.
  • Besmeer de beschuiten royaal met de spread.

Serveren

  • Schenk de soep in soepkommen of soepborden en verdeel de resterende postelein, de brie en de walnoten over de soep. Serveer de soep met het beschuit met zomerfruitspread.
Posteleinsoep en beschuit met zomerfruitspread
Geef je waardering
6