Posteleinsoep en beschuit met zomerfruitspread

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Posteleinsoep

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg 400 gram postelein toe en bak circa 3 minuten mee. Schenk het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat circa 5 minuten koken.
  • Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Schenk de soep door een zeef in een schone pan en breng de soep op laag vuur aan de kook.
  • Verwarm een pan en rooster de walnoten in circa 4 minuten goudbruin.
  • Snijd de brie in stukjes.

Beschuit met zomerfruitspread

  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in vieren.
  • Pluk en snijd de blaadjes munt in repen.
  • Meng de yoghurt met de honing en roer de aardbeien, frambozen, blauwe bessen en de munt erdoor.
  • Besmeer de beschuiten royaal met de spread.

Serveren

  • Schenk de soep in soepkommen of soepborden en verdeel de resterende postelein, de brie en de walnoten over de soep. Serveer de soep met het beschuit met zomerfruitspread.

Ingredienten

4
Personen

Posteleinsoep

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 425 g postelein
  • 1.2 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 65 g walnoten
  • 125 g brie

Geroosterd brood met zomerfruitspread

  • 8 volkoren beschuiten
  • 150 g frambozen
  • 250 g aardbeien
  • 100 g blauwe bessen
  • 0.5 bos munt
  • 1 el honing
  • 100 ml Turkse yoghurt
Geef je waardering
0