Portobello sandwich met zoete aardappelchips en baby-aubergine

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Gekruide groente

Pel en snipper de ui. Hak de salie en knoflook fijn. Snijd de aubergines, Chinese kool en tomaat. Verwarm olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui samen met salie, versgemalen zwarte peper en mosterd in de pan. Voeg de knoflook, aubergine en Chinese kool toe. Roer het mengsel door en voeg ook de tomaat toe. Breng op smaak met zout en laat circa 10 minuten inkoken.

Zoete aardappelchips

Verhit de olie in een ruime pan. Was de zoete aardappels en snijd ze in dunne schijven. Bak de zoete aardappels goudbruin en krokant in de hete olie. Haal de zoete aardappelchips uit de olie en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Bestrooi met zout en zet opzij.

Verwarm de grillpan. Vet de portobello’s in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de paddenstoelen op de grill met de huid naar beneden en gril goudbruin. Leg op elk bord een paddenstoel, beleg met een laag gekruide groente, verdeel wat aardappelchips erover en top dat af met nog een portobello.

Tip: Kiran Jethwa maakt nog twee andere gerechten met paddenstoelen: gevulde portobello’s met risotto, cantharellen en dragon en gevulde pompoenbloemen met eekhoorntjesbrood en feta.

Ingredienten

4
Personen

Portobello sandwich met zoete aardappelchips en baby-aubergine

  • 1 witte ui
  • 4 blaadjes salie
  • 5 baby-aubergines (of 1 Impwa)
  • 2 kroppen Chinese kool
  • 2 zoete aardappels
  • 1 grote tomaat
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 tl grove mosterd
  • 8 portobello's

Extra nodig

  • schuimspaan
  • keukenpapier
  • grillpan
Geef je waardering
1