Pompoensoep

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Pompoensoep

Snijd de pompoen in vieren, verwijder de pitjes en snijd de pompoen in stukjes.

Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel en snijd de knoflook fijn.

Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook en ui in circa 2 minuten glazig.  

Voeg de pompoen toe en roer goed om.

Voeg de mosterd toe en laat al roerende circa 5 minuten bakken.

Voeg het bouillonblokje en water toe tot de pompoen net onder water staat.

Ris de tijm en voeg de tijm toe aan de pan.

Schil de sinaasappel en voeg de schil toe aan de soep.

Laat de soep, met deksel op de pan circa 15 minuten koken.

Garnituur

Meng de helft van de crème fraîche met de wasabi. Houd de andere helft naturel.

Verhit een drupje olie in een koekenpan. Rooster de pompoenpitjes in circa 2 minuten lichtbruin.

Pompoensoep

Verwijder de sinaasappelschil uit de soep.

Pureer de soep grof met een staafmixer.

Halveer de geschilde sinaasappel en knijp het sap uit boven de pan.

Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de pompoensoep met de pastaschelpjes. Schep een lepel crème fraîche met wasabi voor volwassenen erin en voor de kinderen de naturel crème fraîche. Strooi de geroosterde pompoenzaadjes erover. 

 

Ingredienten

4
Personen

Pompoensoep

  • 300 g pastaschelpjes
  • 1 oranje pompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 1 el mosterd
  • 1 groentebouillonblokje
  • 0.5 bosje verse tijm
  • 1 sinaasappel
  • 1 el pompoenpitten
  • 75 ml crème fraîche
  • 1 tl wasabipasta
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
1