Pompoenpannenkoekjes met gegrilde varkenshaas

0
Makkelijk
Pompoenpannenkoekjes met gegrilde varkenshaas

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de pompoen. 

De pompoenpannenkoekjes:

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in grote stukken.

Kook de pompoen in circa 5 minuten zacht. Giet af en laat droogstomen.

Breek de eieren in een kom en klop los.

Stamp de pompoen fijn in een kom met een stamper.

Voeg de eieren pas toe als de pompoen is afgekoeld anders stolt deze.

Voeg bloem, 1 theelepel gemberpoeder, zout en peper toe. Roer goed door.

Voeg extra bloem toe als de massa nog te nat is.

Vorm 4 pannenkoekjes van het pompoenmengsel.

Verwarm een koekenpan met een scheut olie. bak de pannenkoekjes in circa 8 minuten goudbruin.

De gegrilde varkenshaas:Snijd de varkenshaas in plakken.

Verwarm een grillpan.

Kruid ze met 1 theelepel gemberpoeder en kerriepoeder en bestrijk met olie.

Grill de varkenshaas aan beide kanten in circa 8 minuten gaar.

Breng op smaak met zout en peper

De spinazie uit de wok:

Was en droog de spinazie goed.

Pel en hak de knoflook grof.

Verwarm een wok met een scheut olie en fruit hierin de knoflook.

Voeg de helft van de spinazie toe en roerbak dit op hoog vuur. Voeg na circa 2 minuten de rest van de spinazie toe. Roerbak nog circa 2 minuten.

Breng op smaak met zout en peper. Laat de spinazie even uitlekken.

Ingredienten

4
Personen

Pompoenpannenkoekjes met gegrilde varkenshaas

  • 700 g pompoen
  • 2 eieren
  • 2 el bloem
  • 2 tl gemberpoeder
  • zonnebloemolie
  • 400 g varkenshaas
  • 1 tl kerriepoeder
  • 500 g spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • versgemalen peper
Pompoenpannenkoekjes met gegrilde varkenshaas
Geef je waardering
0