Pompadourtje

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Harde wenerdeeg
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Kluts het ei. Kneed de bloem, vanillemerg, boter, suiker en de helft van het ei, de rest wordt niet gebruikt, tot een deeg. Druk het deeg plat, pak het in in plasticfolie en laat opstijven in de koelkast. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een plak van circa 3 mm dik. Steek er met een middelmaat steker rondjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het deeg in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes afkoelen.

Marsepein
Maal amandelen, poedersuiker, rozenwater en het eiwit fijn en laat de marsepein op kamertemperatuur opstijven. Rol de marsepein op een met poedersuiker bestoven aanrecht uit tot een plak van 5 mm dik. Steek er rondjes uit die een maat kleiner zijn dan de koekjes.

Gelei
Rooster de noten, behalve de pistachenoten, circa 5 minuten in de oven. Week de gelatine in water. Breng water, suiker, citroensap en abrikozenjam (houd een klein beetje apart) aan de kook. Knijp de gelatine uit en roer door het jammengsel. Roer alle noten, cranberries en sinaasappelsnippers door de gelei. Pompadourtjes Smelt de chocolade. Lepel een dopje achtergehouden jam op de harde wener koekjes en leg de rondjes marsepein erop. Verdeel de notengelei erover en laat de pompadourtjes opstijven in de koelkast of vriezer tot de gelei gestold is. Dompel de pompadourtjes met behulp van 2 vorkjes tot aan de noten in de chocolade en laat ze op een met bakpapier beklede bakplaat uitharden.

Ingredienten

20
Porties

Harde wenerdeeg

  • 1 vanillestokje
  • 1 ei
  • 150 g bloem
  • 100 g boter
  • 50 g suiker

Marsepein

  • 150 g amandelen
  • 150 g poedersuiker
  • 1 tl rozewater
  • 1 eiwit

Notengelei

  • 75 g pecannoten
  • 75 g walnoten
  • 75 g hazelnoten
  • 75 g amandelen met vliesa
  • 50 g pistachenoten
  • 2 blaadjes gelatine
  • 50 g gekonfijte sinaasappelschil
  • 50 g gedroogde cranberries
  • 100 ml water
  • 60 g suiker
  • 2 el citroensap
  • 100 g abrikozenjam

Garneren

  • 300 g pure chocolade

Extra nodig:

  • stekerdoos
  • bloem
  • poedersuiker om te bestuiven
Geef je waardering
5