Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Poke

  • 400 g zalmfilet
  • 4 lente-uitjes
  • 1 rode ui
  • 1 cm gember
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • 1 el sesamolie
  • 1 el Japanse sojasaus
  • 1 tl sambal
  • 1 sap van 1 limoen
  • zout
  • rucolasla
  • frisée
  • bladpeterselie

Bereidingswijze

Totale tijd: 10 minuten

Snijd de zalmfilet in kleine blokjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Pel de rode ui en snijd hem in ringen. Snijd de gember schoon en rasp hem fijn. Meng de zalm, lente-uitjes, sesamzaad, sesamolie,soja saus, sambal en limoensap. Breng op smaak met zout. Verdeel de slasoorten over 4 mooie glazen, schep het zalmmengsel erop en garneer met rode uiringen en peterselie.

Dit recept komt uit de aflevering over Honolulu van het programma The Taste of Life Travel.

Geef je waardering

7
Poke