Plat fruits de mer 2.0

5
Gemiddeld
Plat fruits de mer 2.0

Bereidingswijze

1 uur totale tijd
Plat fruits de mer
Breng een met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de prei, ui en de wortel in grove stukken en voeg ze samen met de laurier toe aan de pan. Voeg de kreeften toe en kook ze circa 5 minuten, laat afkoelen in koud water en halveer ze. Verwarm een grillpan voor. Gril de kreeften circa 2 minuten op de vleeskant. Open de coquilles en haal het vlees uit de schelp. Spoel de coquilles en de schelpen schoon. Snijd het visvlees in plakjes. Open de oesters met een oestermes.

Venkelsalade
Halveer de venkel, verwijder de kern en schaaf de venkel flinterdun op de mandoline. Schil de grapefruit en snijd de partjes eruit. Vang het vocht van de grapefruit op en maak hiermee de venkel aan. Voeg de grapefruitpartjes toe aan de venkel. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Serveer de venkelsalade in de schone schelp van de coquilles. Leg hier bovenop de plakjes coquille, bestrooi met versgemalen peper, garneer met dragon en besprenkel met olijfolie. Verdeel de kreeften, coquilles en oesters over een schaal met ijsschilfers.

Tip: Serveer het gerecht eventueel met een limoenmayonaise (het sap van een limoen vermengd met mayonaise).

Ingredienten

4
Personen

Plat fruits de mer

  • 2 kreeften
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 coquilles
  • 8 oesters

Venkelsalade

  • 1 venkelknol
  • 2 takjes dragon
  • 1 grapefruit

Extra nodig

  • grillpan
  • oestermes
  • ijsschilfers
  • kreeftenschaar
  • kreeftenvork
  • mandoline
Plat fruits de mer 2.0
Geef je waardering
5