Pizza quesadillas

6
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Tomatensaus

  • Pel en snipper de uien.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Ris de oregano en snijd fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de uien, knoflook en de oregano circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut. Voeg de tomaten en een scheutje water toe en bak de tomaten in circa 6 minuten kapot. Schenk de balsamicoazijn erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met de suiker.

Pizza quesadillas

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Verwarm een koekenpan en bak de pancetta in circa 8 minuten krokant.
  • Halveer de olijven.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Verdeel 4 bloemtortilla’s over het aanrecht. Bestrooi de tortilla’s met de helft van de Parmezaanse kaas. Verdeel de saus over de Parmezaanse kaas. Verdeel de pancetta, olijven, paprika en de helft van de rucola over de saus. Strooi de resterende Parmezaanse kaas eroverheen en leg de resterende bloemtortilla’s erop.
  • Leg de pizza quesadillas over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pizza quesadillas in de oven in circa 8 minuten goudbruin en krokant.
  • Snijd de quesadillas in gelijke punten.

Serveren

  • Verdeel de pizza quesadillas over borden en strooi de resterende rucola eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Pizza quesadillas

  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 rijpe pomodoritomaten
  • 0.5 bosje oregano
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el tomatenpuree
  • scheutje water
  • 20 ml balsamicoazijn
  • 1 el suiker
  • 150 g pancetta
  • 100 g zwarte olijven
  • 2 gele paprika's
  • 200 g Parmezaanse kaas
  • 8 bloemtortilla's
  • 75 g rucola

Extra nodig

  • rasp
Geef je waardering
6