Pizza Piemonte met rösti

13
Gemiddeld
Pizza Piemonte met rösti

Bereidingswijze

40 minuten kooktijd
1 uur en 40 minuten totale tijd

Zeef de beide bloemsoorten boven een kom. Strooi aan de ene kant de gist en aan de andere kant 1 theelepel zout. Schenk er 300 ml handwarm water en de olijfolie bij en kneed met de keukenmachine of mixer tot een soepel deeg.

Vet een grote kom in met wat extra olijfolie. Maak een bol van het deeg en leg in de kom. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie 1 uur op een warme plek rijzen.

Rooster intussen voor de pesto de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. Pureer in de hakmolen van de staafmixer de pijnboompitten met de peterselie, de knoflook en de extra vierge olijfolie tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

Verwarm de oven voor tot 250 ºC. Verwarm eventueel de pizzasteen in de oven. Duw de lucht uit het deeg en verdeel in 4 stukken. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak met de deegroller uit tot 4 pizzabodems.

Beleg de pizzabodems met de mozzarella en de broccoli. Snijd de worsten open en knijp het gehakt eruit. Verdeel het vlees in kleine stukjes over de pizzabodems. Bestrooi met de rösti en zout en peper naar smaak.

Bak de pizza's op de pizzasteen of bakplaat in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Lepel de peterseliepesto over de pizza's en bestrooi met de rucola.

Ingredienten

4
Personen

Pizza Piemonte met rösti

  • 400 g Aviko Rösti Original
  • 500 g bloem
  • 100 g roggebloem
  • 2 zakjes gedroogde gist (à 7 g)
  • 3 el olijfolie
  • 3 el pijnboompitten
  • 1/2 bos peterselie
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 1/4 citroen
  • 400 g mozzarella, in plakjes
  • 200 g kleine broccoliroosjes
  • 200 g (Italiaanse) saucijzen
  • 50 g rucola
  • keukenmachine of mixer met deeghaken, staafmixer met hakmolen, vershoudfolie, pizzasteen of bakplaat met bakpapier, deegroller
Pizza Piemonte met rösti
Geef je waardering
13