Pittige courgettesoep met gestoomde makreel

6
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de courgettes in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de ui, knoflook en de cayennepeper circa 2 minuten. Voeg de courgettes toe en bak circa 5 minuten. Schenk het water en de kookroom erbij en voeg de groentebouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook. Kook de soep circa 10 minuten. Pureer de soep met een staafmixer.
  • Maak de makreel schoon. Pluk de makreel.
  • Snijd de bieslook fijn en roer drie vierde door de soep.

Stokbrood

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Snijd het stokbrood in schuine plakken. Verdeel de plakken over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel het brood met een scheutje olijfolie en bak in de oven circa 10 minuten goudbruin en krokant.

Serveren

  • Verdeel makreel over soep over soepkommen/soepborden. Schep de soep erin, bestrooi met de resterende bieslook en lepel er crème fraîche in. Serveer het stokbrood er naast.

Ingredienten

4
Personen

Pittige courgettesoep met gestoomde makreel

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 courgettes
  • olijfolie om in te bakken
  • mespuntje cayennepeper
  • 1.2 l water
  • 200 ml kookroom
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 gestoomde makreel
  • 0.5 bosjes bieslook
  • 1 volkoren stokbrood
  • 75 ml crème fraîche

Extra nodig

  • staafmixer
  • bakpapier
  • rasp
Geef je waardering
6