Pita’s met hummus en lamsworstjes

3
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Gemarineerde komkommer

  • Snijd de komkommers in schuine plakken.
  • Pluk de koriander.
  • Meng de azijn en de suiker met een beetje zout en versgemalen peper in een kom. Voeg de komkommer en de helft van de koriander toe en roer goed door. Breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge.

Hummus

  • Giet de kikkererwten af en schep in een diep bord.
  • Pel de knoflook en pers uit boven de kikkererwten.
  • Halveer de citroen en pers de helft uit boven de kikkererwten.
  • Prak met behulp van een vork de kikkererwten fijn. Voeg de tahin en de olijfolie extra vierge toe en roer goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Pita’s met lamsworstjes

  • Rooster de pita’s om en om in een droge koekenpan goudbruin.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de lamsworstjes in circa 8 minuten gaar. Snijd de lamsworstjes in stukjes.
  • Pluk de munt.
  • Pluk de peterselie.
  • Meng voor de kruidensalade de munt en de peterselie met de resterende koriander en de veldsla in een kom. Breng op smaak met het sap van de resterende citroen, een scheutje olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de pita half open, verdeel de kruidensla erover, lepel er een beetje hummus op en leg de lamsworstjes erop.

Serveren

  • Verdeel de pita’s met lamsworstjes over borden. Serveer met de gemarineerde komkommer.

Ingredienten

4
Personen

Pita's met hummus en lamsworstjes

  • 2 komkommers
  • 1 bosje koriander
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el suiker
  • olijfolie extra vierge
  • 400 g kikkererwten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 1 el tahin sesampasta
  • 4 pita's
  • olijfolie om in te bakken
  • 4 lamsworstjes
  • 1 bosje munt
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 150 g veldsla
Geef je waardering
3