Pistacheghoriba

16
Makkelijk

Bereidingswijze

5 minuten kooktijd
15 minuten totale tijd
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maal de pistache en de amandelen in het bakje van de staafmixer tot poeder. Roer de eiwitten los met de poedersuiker en het oranjebloesemwater. Meng de eiwitten en notenpoeder en roer tot een deeg. Vorm met je handen kleine bolletjes ter grootte van een walnoot. Rol de balletjes door de poedersuiker en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk in elk bolletje een pistachenootje en bak de koekjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Laat op de bakplaat afkoelen en hard worden.

Ingredienten

14
Porties

Pistacheghoriba

  • 140 g pistachenootjes
  • 180 g amandelen
  • 2 eiwitten
  • 100 g poedersuiker
  • 2 el oranjebloesemwater

Extra nodig

  • bakpapier
  • staafmixer + bakje
  • poedersuiker
  • pistachenootjes
Geef je waardering
16