Piska kora met piaz kachumber (gegrilde Caribische roodbaars met uiensalade)

4
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten kooktijd
60 minuten totale tijd
Piska kora
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Verwarm een kleine koekenpan en rooster de chilipeper circa 1 minuut. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Pel de knoflook. Pureer de chilipeper met de paprika, knoflook, oregano, komijn en een eetlepel olijfolie in het bakje van de staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout. Voeg wat paneermeel toe als het paprikamengsel te nat is. Breng de buikholte van de roodbaars op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schep er een eetlepel van het paprikamengsel in. Halveer de citroen en pers het sap boven de vis. Zorg ervoor dat beide kanten van de vis bedekt zijn met het citroensap. Leg 2 stukken aluminiumfolie kruislings over elkaar.
Vet de folie in met een scheutje olijfolie. Leg de roodbaars erop en bestrijk de roodbaars met het resterende paprikamengsel. Hak de koriander en strooi over de vis. Vouw de folie rond de vis omhoog en vouw het dicht zodat er een pakketje ontstaat. Houd aan de bovenkant een klein stoomgaatje open. Bak de vis in de oven in circa 40 minuten gaar.

Piaz kachumber
Pel en snijd de uien in halve ringen. Halveer de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Verwijder het hoedje van de peper en snijd de peper fijn. Snijd de tomaten in partjes. Hak de koriander. Schil en rasp de gember. Meng voor de salade de ui, puntpaprika, peper, tomaat, koriander, gember en de bruine suiker met elkaar. Rasp en pers de limoen boven de salade. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Schep de salade in een mooie platte schaal. Haal de vis uit de folie en leg deze erbovenop. Zet de schaal in het midden van de tafel zodat iedereen zelf zijn bord kan opmaken.

Ingredienten

4
Personen

Piska kora

  • 1 gedroogde chilipeper
  • 1 gele paprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl oregano
  • 2 tl komijnpoeder
  • olijfolie
  • paneermeel
  • 2 schone hele roodbaarzen zonder kop à 500 g
  • 1 citroen
  • 0.5 bos koriander

Piaz kachumber

  • 3 uien
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 rode peper
  • 3 tomaten
  • 0.5 bosjes koriander
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 2 el bruine suiker
  • 1 limoen

Extra nodig

  • staafmixer + staafmixerbakje
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
4