De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pindakaastaart met tropisch fruit

Deze vrolijke taart is een verrassende combinatie tussen frisse tropische vruchten en romige pindakaas.

Pindakaastaart met tropisch fruit

Een recept van

Hidde de Brabander

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pindakaas

Maal de pinda’s tot een grof poeder en voeg beetje bij beetje de pindaolie erbij. Mix tot een gladde pindakaas. Is de pindakaas te dik voeg olie toe, is deze te slap voeg pinda’s toe.

Pindabiscuit

Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de poedersuiker, pinda’s, bloem en cacaopoeder. Klop het eiwit met de suiker in een vetvrije mengkom luchtig. Spatel het pindapoeder door het eiwitschuim. Vet de bakvorm in met olie. Bak het biscuit in circa 15 minuten gaar.

Krokante pindabodem

Smelt de melkchocolade au bain marie. Meng de pindakaas erdoor. Smeer dun uit en laat uitharden. Snijd de krokante pindabodem op de maat van de bakvorm.

Mousse van kokos en witte chocolade

Breng de kokosmelk aan de kook. Week de gelatine in ruim koud water. Klop slagroom tot yoghurtdikte. Knijp de gelatineblaadjes uit, leg terug in de kom en giet de witte chocolade erop. Giet de kokende kokosmelk erop en roer tot alles is gesmolten en de gelatine is opgelost. Meng de helft van de opgeslagen room door het chocolademengsel. Spatel de rest van de opgeslagen room erdoor. Dek af met een vel plasticfolie en laat circa 2 uur opstijven in de koelkast. Roer na het opstijven de mousse en keer door.

Limoenkoekje

Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de bloem met de basterdsuiker. Rasp de schil van de limoen boven het bloemmengsel. Meng de boter en glucose erdoor. Strijk het beslag dun uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Opbouw

Bestrijk een laagje mousse op de krokante pindakaaschocoladebodem. Leg het pindakaasbiscuit op de bodem. Maak het tropisch fruit schoon. Schep de rest van de mousse in de spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit doppen op de biscuitplak. Breek de limoenkoek en steek grove stukken in de taart.

Patisserie om je tanden in te zetten! Hidde de Brabander neemt je mee in de wereld van patisserie en daagt je uit om van en basisrecept iets bijzonders te maken. Van basisrecept tot pronkstuk: patisserie voor iedereen!

In De Brabander Bakt laat patissier Hidde de Brabander je elke keer een basisrecept zien. Van meringue tot botercrème en van bladerdeeg tot chocolade. 

Na het basisrecept gaat Hidde aan de slag en maakt hij een spektakelstuk. Denk aan een prachtige macarontaart, soufflés van kwark en chocoladerepen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker