Piendang-ketjap met vis en gele rijst

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Gele rijst
Was de rijst tot het water helder is, laat uitlekken op een zeef en schep de rijst in een pan. Voeg de kokosmelk en een scheutje water toe. Kneus de serehstengel en leg er een knoop in. Voeg de sereh, koenjit en daun salam toe en roer goed door. Kook de rijst in circa 14 minuten gaar. Roer regelmatig om.

Vissoep
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de lomboks in de lengte door en pof circa 10 minuten in de oven. Snijd de laos en kneus de serehstengels. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olie in een diepe pan en fruit de knoflook, serehstengels en laos circa 2 minuten. Schraap met een kleine lepel het vruchtvlees en de zaadjes uit de lomboks en voeg deze toe. Blus af met een scheut water. Snijd de visfilets in stukken. Roer de tamarindepasta los met een scheutje water en voeg samen met de sojasaus toe. Voeg tenslotte de vis toe en kook gaar in circa 4 minuten. Serveer de vis met de rijst.

Tip: combineer dit gerecht met lekker veel groente.

Ingredienten

4
Personen

Gele rijst

  • 500 gr rijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 serehstengel
  • 1 tl koenjit
  • 2 daun salam

Vissoep

  • 6 lomboks
  • 5 cm laos
  • 2 serehstengels
  • 10 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 4 witvisfilet
  • 1 el tamarinde pasta
  • 2 el sojasaus
Geef je waardering
0