Picknicktapas

3
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Mini pizza’s

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Halveer voor de mini pizza’s de Italiaanse bollen in de lengte en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Snijd de tomaten en mozzarella in dunne plakken.
  • Pluk de blaadjes basilicum.
  • Beleg de Italiaanse bollen dakpansgewijs met de plakken tomaat, mozzarella en de helft van de basilicumblaadjes. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Bak de pizza’s in de oven in circa 8 minuten goudbruin en krokant.
  • Strooi de resterende basilicumblaadjes over de pizza’s.

Komkommersoep

  • Breng in een pannetje het water met het bouillonblokje aan de kook. Zet het vuur uit en laat de bouillon afkoelen.
  • Snijd de komkommers in grove stukken.
  • Pluk de blaadjes munt.
  • Voeg de komkommer en de munt toe aan de pan met bouillon en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng de soep op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Avocado-grapefruitsalade

  • Maak de avocado’s schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Pel de grapefruit, maak de partjes los en snijd ze in kleine stukjes.
  • Snijd koriander fijn.
  • Meng in een grote kom de avocado’s met de grapefruit, koriander en de halvanaise. Breng de salade op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren

  • Verdeel de komkommersoep over kommen en serveer met de salade en de mini pizza’s

Ingredienten

4
Personen

Mini pizza's

  • 2 italiaanse bollen
  • 2 pomodori tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 0.5 bosje basilicum
  • olijfolie extra vierge

Komkommersoep

  • 500 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 komkommers
  • 0.5 bosje munt

Avocado-grapefruitsalade

  • 2 avocado's
  • 1 grapefruit
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 el halvanaise

Extra nodig

  • bakpapier
  • staafmixer
Geef je waardering
3