Picknickpotjes

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Blauwe-kaasmousse met witlofschuitjes
Week de gelatine in koud water. Breng de helft van de slagroom aan de kook, verkruimel de blauwe kaas erboven en los deze op in de warme slagroom. Haal de pan van het vuur en los de geweekte gelatine op in de kaasroom. Laat afkoelen tot de kaasroom dikker wordt. Klop de rest van de slagroom tot yoghurtdikte en spatel door de kaasroom. Schep de blauwe kaasmousse in een weckpotje. Laat even opstijven in de koelkast. Snijd het kontje van de witlof en pluk de blaadjes los. Steek de blaadjes in de opgesteven kaasmousse.

Gegrilde kipsalade met focacciasticks
Snijd de kipfilet in repen en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Snijd de focaccia in de dunne repen. Besprenkel de kip en focaccia met olijfolie. Verwarm de grillpan en gril de kip gaar en de focaccia goudbruin. Pluk de basilicum. Hak de cashewnoten grof. Halveer de kerstomaatjes en meng ze met de basilicum, rucola, mini mozzarellabolletjes en de cashewnoten. Schep de halvanaise op de bodem van een weckpot. Verdeel de salade en de gegrilde kip eroverheen. Steek de focaccia in de salade.

Vanilleyoghurt met hazelnootcrumble
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maal de hazelnoten tot poeder in het bakje van de staafmixer. Kneed de koude boter, suiker, gemalen hazelnoten en de bloem door elkaar en wrijf tot kruimels. Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 15 minuten goudbruin en krokant. Laat de crumble afkoelen.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de aardbeien en verdeel over een weckpot. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg, yoghurt en de poedersuiker. Schep de yoghurt op de aardbeien. Verdeel de crumble over de vanilleyoghurt.

Ingredienten

4
Personen

Blauwe-kaasmousse met witlofschuitjes

  • 2 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 150 g blauwe kaas
  • 1 stronkje witlof

Gegrilde kipsalade met focacciasticks

  • 100 g kipfilet
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 250 g focaccia
  • olijfolie
  • 1 bos basilicum
  • 1 el gezouten cashewnoten
  • 50 g kerstomaatjes
  • 50 g rucola
  • 120 g mini mozzarella bolletjes
  • 2 el halvanaise

Vanilleyoghurt met hazelnootcrumble

  • 75 g hazelnoten
  • 90 g koude roomboter
  • 75 g suiker
  • 140 g bloem
  • 100 g aardbeien
  • 1 vanillestokje
  • 100 g volle yoghurt
  • 1 el poedersuiker

Extra nodig

  • 3 weckpotjes
  • bakpapier
  • grillpan
  • staafmixer + staafmixerbakje
  • bakpapier
Geef je waardering
0