Picknickbrood met pistache-rucolapesto en bresaola

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten kooktijd
100 minuten totale tijd

Pistache-rucolapesto

  • Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Laat ze daarna afkoelen.
  • Doe de knoflook in de vijzel en voeg hier een aantal korreltjes grof zeezout aan toe. Stamp de knoflook fijn en draai rond totdat je fijne knoflookpasta hebt.
  • Doe de rucola in de vijzel en voeg hier nog wat korrels grof zeezout aan toe. Blijf de rucola goed rondstampen in je vijzel totdat je een gladde emulsie krijgt.
  • Voeg de pistache nootjes toe en druk deze fijn totdat er een smeuïge pesto ontstaat.
  • Voeg de geraspte parmezaan toe
  • Druppel in de laatste stap de olijfolie langzaam erbij, terwijl je blijft ronddraaien. Blijf olijfolie toevoegen totdat je de gewenste dikte hebt.
  • Voeg tot slot nog wat citroensap toe en een beetje versgemalen peper toe.

Picknickbrood

  • Snijd de kap van het brood en hol het brood tot op 1 cm uit.
  • Smeer de binnenkant van het brood in met de pistachepesto.
  • Snijd de gegrilde paprika in reepjes.
  • Leg de helft van de bresaola, de helft van de gegrilde paprika, de helft van de parmezaan en de helft van de veldsla in het brood. Herhaal dit nog een keer met de resterende ingrediënten.
  • Leg de kap weer op het brood en verpak het brood strak in plasticfolie. Laat het brood minimaal 1 uur in de koelkast stevig worden.
  • Snijd het brood in 4 punten.

Ingredienten

4
Porties

Picknickbrood met pistache-rucolapesto en bresaola

  • 1 el pistachenoten
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g rucola
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 ml olijfolie extra vergine
  • 0.5 citroen
  • 1 rond ongesneden boerenbrood
  • 295 g gegrilde paprika's in pot
  • 200 g bresaola
  • 100 g Parmezaanse kaas flakes
  • 40 g veldsla
  • grof zeezout

Extra nodig

  • vijzel
  • plasticfolie
Geef je waardering
4