Pesce Spada alla messinese (Stoofpotje met zwaardvis en aardappel)

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Stoofpotje
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Wentel de zwaardvis door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook. Voeg de zwaardvis toe en bak de moten om en om goudbruin. Bestrooi de vis met zout en peper. Halveer de olijven. Snijd de gepelde tomaten grof. Schil en snijd de aardappels in dunne plakken. Pluk en hak de peterselie grof. Voeg de tomaat, olijven, aardappels, kappertjes en drie kwart van de peterselie toe aan de vis. Blus af met witte wijn en het water en laat circa 10 tot 15 minuten, met deksel op de pan, inkoken.

Kruidenolie
Pluk en snijd de salie fijn en roer de oregano en de salie door de olijfolie. Snijd plakken van de ciabatta en besmeer beide kanten met kruidenolie. Gril het brood om en om goudbruin.

Serveer de vis op een groot plat bord en garneer met de resterende peterselie en leg het gegrilde brood erbij.

Ingredienten

4
Personen

Stoofpotje

  • 100 g bloem
  • 4 moten zwaardvis à 200 g
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 g gepelde tomaten
  • 150 g groene olijven zonder pit
  • 4 aardappels
  • 50 g kappertjes
  • 1 bosje peterselie
  • 25 ml water
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 ciabatta

Kruidenolie

  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 2 takjes salie
  • 2 tl gedroogde oregano
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • grillpan
Geef je waardering
0