Perzikparfait met tijm

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
165 minuten totale tijd

Wel de krenten een nacht in de rum en giet ze af.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Halveer de perziken en verwijder de pit. Ris en hak de tijm ragfijn. Strooi de tijm over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de perziken met de platte kant op het bakpapier. Pof de perziken 5 minuten in de oven, verwijder de schil en pureer de helft van de perziken. Halveer de vanillestokjes in de lengte en schraap het merg eruit. Spits 3 eieren en klop de eidooiers samen met de hele eieren, met de hand of handmixer, au-bain marie met de helft van de suiker en het vanillemerg tot circa 55 ºC. Deze temperatuur is bereikt als je van de luchtige massa pieken kan maken. Klop de massa koud op ijswater of met de handmixer. Klop de slagroom met de resterende suiker lobbig. Spatel de perzikpuree, geklopte slagroom, perziksiroop en de krenten door de eiermassa. Schenk de massa in glazen en zet minstens 2 uur in de vriezer.

Serveren
Haal de perzikparfait 10-15 minuten voor het serveren uit de vriezer en gebruik de resterende gepofte perziken ter decoratie. Garneer met munt.

Ingredienten

4
Personen

Perzikparfait met tijm

  • 150 g krenten
  • 150 ml rum
  • 1 kg perziken
  • 1 bosje tijm
  • 2 vanillestokjes
  • 6 eieren
  • 125 g suiker
  • 500 ml slagroom
  • 150 ml perziksiroop
  • 5 takjes tijm

Extra nodig

  • bakpapier
  • staafmixer
  • ijswater
Geef je waardering
0