Perziken-brownietaart

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

80 minuten totale tijd

Harde wenerdeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker en het ei. Kneed er beetje bij beetje de bloem door en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Vet de bakvorm in, rol het deeg uit en bekleed de ingevette bakvorm met het deeg. Prik tot iets onder de rand gaatjes in het deeg.

Chocoladecake
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Roer de eieren met de suiker luchtig en meng het chocolademengsel erdoor. Meng de bloem met bakpoeder en zout en meng met het chocolademengsel. Giet het beslag in de met deeg beklede bakvorm. Bak de cake in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

Gebakken perziken
Snijd de perziken in partjes. Verhit de boter in een pan en bak de perziken met het kaneelstokje en de vanillesuiker in circa 4 minuten goudbruin. Leg de partjes op de taart.

Italiaans schuim
Breng in een pan het water en suiker aan de kook tot 121 ºC. Klop het eiwit tot stijve pieken in een vetvrije kom. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud. Schep het Italiaans schuim in een spuitzak met een plat spuitmondje.

Spuit twee lagen eiwitschuim op de rand van de taart. Leg daar de perziken op en spuit het overgebleven schuim er in pieken tussen. Garneer met kaneelstokje en munt.

Ingredienten

8
Personen

Harde wenerdeeg

  • 300 g bloem
  • 200 g boter
  • 100 g suiker
  • 1 ei

Chocoladecake

  • 100 g pure chocolade
  • 75 g boter
  • 2 eieren
  • 75 g suiker
  • 50 g bloem
  • 0.5 tl bakpoeder
  • zout

Gebakken perziken

  • 7 halve perziken uit blik
  • 50 g boter
  • 1 kaneelstokje
  • 1 el vanillesuiker

Italiaans schuim

  • 40 ml water
  • 100 g suiker
  • 2 eiwitten

Extra nodig

  • plasticfolie
  • boter om in te vetten
  • kartelvorm
  • taartpan
  • bakpapier
  • spuitzak met plat spuitmondje
  • gasbrander
  • 4 takjes munt
Geef je waardering
5