Perencupcakes met steranijs

2
Makkelijk

Bereidingswijze

55 minuten totale tijd

Beslag

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng in een kom de olie, melk en de eieren met elkaar. Meng in een andere kom het volkorenmeel, havermout, basterdsuiker, suiker, bakpoeder, zout en het kaneelpoeder met elkaar. Meng het natte mengsel door het droge mengsel tot een glad beslag. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes. Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray en vul ze voor driekwart met het beslag. Verdeel de perenblokjes over het cakebeslag. Bak de cupcakes in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Perencrème

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan het perensap met het vanillemerg, steranijs en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en meng de bloem erdoor. Meng een scheutje perensap door het eimengsel, schenk terug in de pan en meng goed door. Breng de perencrème aan de kook en gaar circa 5 minuten op laag vuur. Laat de perencrème, afgedekt met plasticfolie, afkoelen. Verwijder de steranijs. Roer de boter met de poedersuiker luchtig en voeg de perencrème toe en meng goed door. Schep de perencrème in een spuitzak met dunne platte spuitmond. Spuit een dubbele cirkel op de afgekoelde cupcakes.

Perenvulling
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in blokjes. Meng de perenblokjes met de perenjam. Schep de vulling in het midden van de perencrème.

Garnering
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster het amandelschaafsel op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 12 minuten goudbruin. Laat het amandelschaafsel afkoelen en garneer de cupcakes ermee. Rasp er chocolade over.

Ingredienten

12
Porties

Volkoren cupcakes

  • 180 ml zonnebloemolie
  • 225 ml melk
  • 2 eieren
  • 200 g volkorenmeel
  • 50 g havermout
  • 120 g bruine basterdsuiker
  • 100 g suiker
  • 7 g bakpoeder
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 peer

Perencrème

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml perensap
  • 2 steranijs
  • 40 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 2 el bloem
  • 250 g boter
  • 50 g poedersuiker

Perenvulling

  • 2 peren
  • 1 el perenjam

Garnering

  • 125 g amandelschaafsel
  • 0.5 reep pure chocolade

Extra nodig:

  • cupcaketray
  • cupcakevormpjes
  • spuitzak met dunne, platte spuitmond
  • bakpapier
Geef je waardering
2