De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

penne rigate met bloemkool en tomaten

15 min kooktijd
Penne rigate met bloemkool en tomaten

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Breng een pan water met zout aan de kook en kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten.
  • Pluk en snijd de blaadjes peterselie fijn, voeg toe aan de pan en warm even door.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm de saus circa 10 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Breng een pan water met zout aan de kook en kook de bloemkool in circa 8 minuten gaar.
  • Giet de bloemkool af en roer de bloemkool door de saus.
  • Voeg de penne toe aan de tomatensaus en roer goed door.
  • Rasp de pecorino en garneer de pasta met de pecorino.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker